• ”U” Olimpia Cluj a ratat calificarea în fazele eliminatorii ale UWCL
  • Victorie la scor în fața campioanei Maltei în grupele UWCL
  • Start bun în UEFA Women’s Champions League pentru ”U” Olimpia Cluj
  • Prefața grupei preliminare UEFA Women's Champions League

Club / Despre noi

Aproape oricine este intrebat de originea numelui „Olimpia”, cu siguranta va face legatura cu mitologia greaca. Olympos este numele celui mai inalt munte din Grecia, nume derivat de la „lamein” care in traducere inseamna „a lumina”, „a straluci” si care in mitologie defineste „locul zeilor „.

Si daca ai vointa sa lasi la o parte grijile cotidiene, sau telecomanda televizorului si te incumeti sa vezi un meci de fotbal al „olimpicelor”, cu siguranta vei decide ca denumirea se potriveste ca o manusa pentru tot ce simbolizeaza acest club.

Ca data de referinta pentru momentul cind s-a pus „piatra de temelie”, putem nota 7.07.2010.

Ca sa fim, in acelasi ton optimist, specialistii in numerologie vor spune ca a fost o chestiune premeditata, deoarece cifra 7 inseamna magie si noroc, 7 zile are saptamana, 7 culori are curcubeul, 7 minuni sunt in lume, iar Pitagora afirma ca 7 este numarul perfect. Indiferent de simbolurile religioase, sau culturale, numarul 7 este considerat sacru.

Practic, sedinta consiliului director a avut loc la acea data si s-a decis infiintarea Clubului de Fotbal Feminin Olimpia Cluj-Napoca. Obiectivul declarat al acestui club este performanta si sustinerea dezvoltarii fotbalului feminin in Romania.

In acest sens, inca de la infiintare, clubul si-a propus cistigarea titlului in Liga I la Fotbal Feminin si implicit participarea in Champions League. Respectind traditia orasului Cluj-Napoca, dorim sa creem aici un punct de referinta pentru fotbalul romanesc si sa imbinam prin atitudine si daruire, ospitalitatea ardeleneasca cu spiritul de lupta si sacrificiu.

Totdeauna clubul OLIMPIA va considera celelalte echipe implicate in competitie ca fiind partenere si vom fi deschisi la orice tip de parteneriat in spiritul fair-playului si in sensul dezvoltarii fotbalului feminin romanesc.

Parteneri