Mass Media / Articole

Uită-le, uită-le, uită CAMPIOANELE … !

Intr-un discurs imediat dupa sfârsitul partidei, Domnul Radu Munteanu, Presedintele Clubului si Rectorul Universitatii Tehnice din Cluj Napoca, spunea fetelor de la Olimpia urmatoarele : “Cele mai importante cuvinte in acest moment sunt :

VA MULTUMIM PENTRU TOT ! “Acest lucru scoate in evidenta cel mai corect sentimentele tuturor la sfârsitul Campionatului. Titlul de Campioana a Romaniei sta in vitrina clubului in primul an de la infiintare! Azi, in meciul derby in compania rivalei din Târgu Mures, fetele au raspuns pe teren, cuvintelor oficialilor din Târgu Mures dupa Finala Cupei României.
7-1 sau “ corectia de la Cluj" vine sa arate dominatia olimpicelor in acest an competitional.Cine se mai “îndoia" de valoarea echipei Olimpia are acum dovada !
Intr-o atmosfera de sarbatoare, cu numerosi spectatori in tribuna, Olimpia a dominat categoric partida.Dusa, nu a avut prea multa rabdare si a marcat rapid golul cu nr. 100 in campionat.Pregatindu-se din timp, ca o adevarata campioana, Cosmina a prezentat spectatorilor si presei tricoul galben, inscriptionat cu nr. 100 . Au urmat rapid inca 3 goluri (doua Dusa si unul Lunca), in asa fel incât muresencele sa poata aprecia corect importanta locului 2.Din acest moment, tiki-taka clujeana si-a facut loc pe stadionul Victoria Someseni.Voicu si Vatafu dirijau pe rând la mijlocul terenului partitura gândita de dl.Albon, Bortan asigura linistea, Ficzay coordona apararea, iar Sârghe avea timp sa puncteze si la impresia artistica pentru delegatia echipei Volos din Grecia, aflata in tribuna .
Scorul reflecta o realitate, insa ascunde numeroasele ocazii ratate in special in repriza a doua, când bara in doua rânduri si setea de spectacol a Cosminei au limitat proportiile. Finalul a fost unul pe masura, gasind fetele prinse intr-o hora a bucuriei cu imnul oficial pentru Champions League rasunând in statia de amplificare a stadionului. Premierea a fost oficializata de dl. Profesor Doctor Florin Stamatian, Prefectul Clujului, de dl Alin Cioban in calitate de Presedinte al Comisiei pentru Fotbal Feminin din Romania si de dl Radu Petre delegat din partea FRF.
Prima premiata a fost vicecampioana, echipa din Târgu Mures, pe care o felicitam pentru performantele din sezonul trecut si pentru rezultatele deosebite din acest an si pe care o dorim competitiva si in viitor, deoarece are potential, iar pasiunea d-lui Seches Carol, antrenor principal este remarcabila.
Olimpia, in aplauzele tribunei si sub o ploaie de confeti, a primit in cele din urma ce i se cuvenea: TITLUL DE CAMPIOANA A ROMANIEI, iar Cosminei Dusa i s-a decernat TROFEUL DE GOLGETER cu 103 goluri, doar in Campionat !
Maria Ficzay, capitanul echipei, a ridicat prima “CUPA “deasupra capului si a dat tonul bucuriei. Partasi la aceasta bucurie au fost si numerosi ziaristi si fotoreporteri (Faclia de Cluj, GSP, City News, TVR Cluj, Servus Cluj, etc), carora le multumim pentru sprijinul acordat in promovarea echipei Olimpia si implicit in promovarea fotbalului feminin.
Fiind ultimul meci oficial al echipei in Liga I in acest sezon, fetele transmit un mesaj de multumire suporterilor care au venit si azi in numar mare la stadion.
De aemenea , Conducerea Clubului Olimpia, anunta in vederea participarii in Champions League, depunerea candidaturii pentru organizarea unei grupe la Cluj si obtinerea unui acord de parteneriat in acest sens cu oficialii echipei CFR Cluj, pentru folosirea arenei CFR in cazul desemnarii Clujului de catre UEFA ca oras gazda.
Sa mai spunem doar ca a fost atins cu acesta ocazie un nou record pentru Liga I – 250 de goluri marcate si sa felicitam echipa campioana in componenta :

Boanda-Sârghe, Ficzay(cpt),Corduneanu, Bâtea, –Bortan (73 min Giurgiu) , Vatafu, Voicu, Cosma(min. 78 Desmerean), -Lunca, Dusa(min 89 Gurz).

Antrenor: Mirel Albon


Rezultate complete etapa XXV

Etapa 25 (retur) 

 

Echipa gazda

Echipa oaspete

Rezultat  retur

CS Brazi

 

A stat

OLIMPIA Cluj

FCM Targu Mures

7-1

FC Alice& Tunes Pitesti

CFF Clujana

3-1

Sporting Craiova

FC Nicolae Dobrin

3-0

Metalul Vlahita

AFC Fair Play Bucuresti

7-1

Motorul Oradea

Real Craiova       

2-5

SN Constanta

CSS Targoviste feminin

1-7